Menü Bezárás
Hogyan fogjon hozzá egy online vállalkozáshoz?

Mára a cégek túlnyomó többségének már van közösségi média felülete és/vagy honlapja, de olyan vállalkozásból még nincs ennyire sok, akik a tevékenységük minden részét online végzi.

Cégalapítás szempontjából az online cégalapítás folyamata nem sokban különbözik egy hagyományos vállalkozásétól, a legfőbb különbség, hogy ebben az esetben többségében a cég online végzi a tevékenységét.

Akár egyéni vállalkozást is lehet indítani interneten keresztül, ügyfélkapu hozzáférés segítségével, viszont ügyvéd közreműködésére nincs feltétlenül szükség.

Egy kicsit összetettem a dolog, hogyha társas vállalkozásról van szó, mivel szükséges, hogy a létesítő okirat aláírásánál egy ügyvéd is jelen legyen.

Azonban a cégbejegyzési kérelem leadását az ügyvédi ellenjegyzés után már az ügyvéd is online intézi.

Többnyire a vállalkozás alapítást követően a cégek nagy része az internetes platformokat főleg a népszerűség és az elérhetőség növelésére használja.

Vállalkozások online működése

Egyre több vállalkozás dönt úgy, hogy a működését, a tevékenységét teljesen online folytatja, és nem tart fenn külön irodát.

Ennek ellenére a székhelyet mindenképp fel kell tüntetni a létesítő okiratban, mivel ott történik a hivatalos levelek, küldemények átvétele, érkeztetése és megőrzése.

Több olyan tevékenységben is meglátták a vállalkozók és a hirdetők az üzleti potenciált, amelyek nagyon sokáig hobbiként működtek, ilyen például a YouTuberek munkássága, illetve az e-sport is.

Köszönhetően a digitális világ folyamatos, ugrásszerű fejlődésének, az online ügyintézés napról napra népszerűbbé válik, emiatt már elengedhetetlen, hogy a cégek (főleg, ha egy színvonalasabbról van szó) közösségimédia platform és weboldal nélkül működjön.

A digitális világ okozta változások

A korábban említett fejlődések, változások miatt napjainkban egyre nagyobb igény van az olyan szakmákra, mint a grafikus, a programozó, a SEO szakember, a webdesigner és még jó néhány ehhez hasonló terület.

Ezeknek a szakmáknak a nagy részéhez elérhetők különböző tanfolyamok is, de autodidakta módon is tanulható (részben vagy egészben) online.

A koronavírus járvány szükségessé tette, hogy a vállalkozások jelentős része teljesen vagy részben elérhetővé tegye azokat a szolgáltatásait, amelyeket korábban csak offline, azaz személyes megjelenéssel lehetett használni.

Emellett nagymértékben növekedett a száma az olyan szolgáltatásoknak, mint a házhoz rendelhető élelmiszer, az online tartott edzések vagy tanácsadások.

Ma már egyszerűen és gyorsan indíthat online céget!

Ma már egyszerűen és gyorsan indíthat online céget!

Napjainkban már könnyedén indíthat interneten keresztül is vállalkozást, amelynek nagy előnye, hogy olcsó és nem bonyolult, illetve ha egyéni vállalkozásról van szó, akkor is megoldható online az ügyintézés.

Amennyiben a cég tevékenységéhez nem szükséges a külön iroda fenntartása, akkor az ahhoz tartozó költségek is megspórolhatók.

Egy online cég alapításához akár 2 nap is elég, és ami még mellette szól, hogy megtarthatja a fix munkahelyét egy másodállású egyéni vállalkozás mellett, és alacsonyabb lesz az adófizetési kötelezettsége is.

A hagyományos vállalkozás indítása is könnyedén megy!

Ha cégalapításon gondolkodik, akkor ránk számíthat!

Segítünk, hogy a folyamat problémamentes legyen, és ne történjen fennakadás hiányos, hibás dokumentumok vagy bármi más miatt!

Vegye fel velünk a kapcsolatot és kezdjünk neki a cégalapításnak még ma!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÁRCSÁZOM