Menü Bezárás
Legyen környezettudatosabb a vállalkozása!

A környezettudatosság és a fenntartható fejlődés érdekében szükséges, hogy mind a cégek, mind a háztartások átálljanak a „zöld” működésre.

Ami talán az egyik leglényegesebb lépés, hogy minimumra csökkenteni a gyártásnál keletkezett hulladék mértékét, valamint lehetőség szerint, ami alkalmas rá az legyen újrahasznosítva, ilyen módon támogatva a Föld tehermentesítését.

Népszerű koncepció, hogy a különböző termékek újrahasznosított alapanyagok felhasználásával legyenek legyártva.

Ezek közé sorolható többek között a papír, a szövet, de persze vannak más anyagok, amelyeknek vannak felhasználható részei, mint például a különböző elektronikai cikkek tartozékai, alkatrészei között is lehetnek ilyenek.

Zöldenergia a háztartásokban és a cégeknél is!

A megújuló energiát már rengeteg háztartás alkalmazza, de ez a megoldás a vállalkozások számára is elérhető, sőt kifejezetten költséghatékony opció lehet többek között azért, mert a gyártósorok működtetéséhez, de még egy iroda üzemeltetéséhez is rengeteg energiára van szükség.

Igaz, hogy áttérni a zöldenergia használatára jelentős beruházás, de hosszútávon be fogja hozni az árát.

Megújuló energiaforrásnak számít a biomassza, a víz-, szél- és napenergia; mindegyik energiaforrás segíthet csökkenteni a vállalkozás rezsijét.

Környezettudatosság a termékcsomagolásnál is

Napjaink fogyasztói, amikor vásárolnak már nemcsak a termék árát és minőségét nézik, hanem ha tudatosak, akkor arra is figyelnek, hogy az adott termék mennyire számít környezettudatosnak.

Bármilyen termékről legyen is szó, az első benyomás a csomagolás révén születik meg, és ezzel már nagyban lehet befolyásolni vevőket.

Ebből kifolyólag tehát, ajánlott környezetbarát csomagolásban gondolkodni, vagy legalábbis olyanban, ami lebomló vagy újrahasznosítható.

Ha mondjuk egy műanyag csomagolással rendelkező termékről van szó, akkor alternatíva lehet a papír vagy az üveg csomagolás (ez persze nagyban függ a termék jellemzőitől).

Ezenkívül, ami még számít a vásárló számára, az az élettartama lesz a megvásárolt terméknek.

Főleg azok a termékek lesznek maradandók, amelyeket lehet több alkalommal is használni, és az egyszer használatos, eldobható árucikkek előbb-utóbb eltűnnek.

Ez mindenképp egy pozitív dolognak számít, hiszen kisebb lesz az ökológiai lábnyoma az olyan termékeknek, amelyeket tovább lehet használni.

Mi történik a termékekkel a használat után?

Mi történik a termékekkel a használat után?

Minden termék esetében lényeges, hogy egyértelműen fel legyen tüntetve a vásárlók számára, hogy az adott árucikknek mi lesz a sorsa, miután már nem használható.

Ebben annak is benne kellene lennie, hogy a vásárló arról is kapjon tájékoztatást, hogy az újrahasznosítható „szemetet” hol kell leadnia, máskülönben a kukába kerül.

A megfelelő információt, adatokat a gyártónak magán a terméken, vagy pedig a csomagoláson kell feltüntetnie, hogy szelektív gyűjtésre, újrahasznosításra alkalmas-e.

Amit még ajánlott feltüntetni, hogy a gyártásnál környezettudatosság és a fenntarthatóság közrejátszott.

A környezettudatosság fontos, akárcsak a cégalapítás első lépései!

Ma már igazán nem bonyolult céget alapítani, de annak érdekében, hogy ne csússzon hiba a számításba erősen ajánlott igénybe venni hozzáértő szakemberek segítségét.

Alapozza meg vállalkozása sikeres indulását, és forduljon hozzánk, ha céget alapítana!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÁRCSÁZOM