Menü Bezárás
Miért érdemes elgondolkodni a munkaerő kölcsönzésen?

A munkaerő-kölcsönzés napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvend, hiszen számos előnyt biztosít a munkáltató és a munkavállaló számára is.

A folyamat lényege, hogy a leendő munkahelyet és a munkára jelentkezőt a HR szolgáltató, tehát a kölcsönbeadó cég köti össze.

Ez a következő feltételek teljesítésével jöhet létre:

  • A kölcsönbeadó cég felel a toborzásért, valamint a kiválasztott munkavállalók foglalkoztatásához szükséges adminisztrációért.
  • A dolgozó a kölcsönbeadó céggel köt szerződést, nem a munkáltatóval, és a szerződésnek ezt a lényeges információt tartalmaznia is kell.
  • A munkáltatónak biztosítania kell a munkavállaláshoz szükséges feltételeket, a szabadságokat és a szakmai iránymutatást, valamint meghatározni a beosztást.

Ne keverjük össze azonban a kölcsönzést a közvetítéssel!

Bár mindkettő esetében a HR szolgáltató végzi a toborzást és kiválasztást, a szerződéskötésnél számottevő eltérés figyelhető meg.

Míg a kölcsönzésnél a kölcsönbeadó köti meg a szerződést a munkavállalóval, és végzi a személyi állomány adminisztrációját, addig a közvetítésnél ez már a munkáltató feladata.

Tehát a kölcsönzés során több terhet vesz át a kölcsönbeadó cég a vállalattól, mint a közvetítésnél.

Milyen előnyöket jelent a munkaerő kölcsönzés a munkáltató számára?

Milyen előnyöket jelent a munkaerő kölcsönzés a munkáltató számára?

Olyan munkaerőt találni, aki az adott feladatra, munkakörre tökéletesen alkalmas, rengeteg időt, pénzt és energiát igényel a munkáltató részéről, mert ők nem rendelkeznek olyan széleskörű munkaerő-piaci ismerettel és platformokkal, amik a megfelelő munkaerő megtalálásához szükségesek.

A HR szolgáltatók ezzel szemben bevált módszerekkel és ismert platformokkal rendelkeznek, ismerik a munkavállalók igényeit és problémáit, ez pedig mind hozzájárul a folyamat eredményességéhez.

Kölcsönzött munkaerőt alkalmazni mindig alacsonyabb kockázattal jár, viszont ha elégedett vele a munkáltató, akkor a „try and hire” módszer értelmében át is veheti saját állományába.

Kiváltképp jó megoldás lehet a kölcsönzés, ha a létszámkeret vagy bérkeret nem elegendő egy megrendelés teljesítéséhez, mert a kölcsönzés révén a kiadások átcsoportosíthatók, és a kölcsönzést akár szolgáltatás vásárlásként is el lehet számolni.

Továbbá sikeres cégek szezonális és ideiglenes munkaerőpótlásra is rendszerint alkalmazzák ezt a módszert.

Munkavállalók számára is előnyös a kölcsönzés

A munkavállalók körében azért közkedvelt módszer ez, mert így esetlegesen felmerülő problémák esetén fordulhatnak segítségül a kölcsönbeadó céghez, valamint a kapcsolattartásban is tudnak hatékony segítséget nyújtani.

Emellett rövidebb felmondási idő és egyszerűbb felmondási feltételek vonatkoznak rájuk, mint a hagyományos módon alkalmazottakra.

Forduljon hozzánk bizalommal!

A sikeres működés egyik fontos eszköze a munkaerő-kölcsönzés, a sikeresség alapfeltétele viszont az, hogy cége erős lábakon álljon, ebben pedig mi tudunk Önnek segíteni!

Több mint 11 éve foglalkozunk cégalapítással, sikereink a témában pedig töretlenek és ezt ügyfeleink elégedettsége is bizonyítja.

Tegye meg az első lépést annak érdekében, hogy egy stabil céggel a kezében még sikeresebb üzletemberré váljon!

Vegye fel velünk a kapcsolatot minél előbb!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÁRCSÁZOM