Menü Bezárás
Négynapos munkahét? Hibrid beosztású munkavégzés? Valóban hatékony?

Mindig történik valami, ami indikátorként hat a világra, és így megadja az első lökést a változás felé.

A közelmúltban a pandémia okozott egy ilyen jellegű lökést sok minden számára, többek között a munkavilágának is, így annak el kellett kezdenie átalakulni.

A járványidőszakban, aki csak megtehette részben vagy teljesen áttért az otthoni munkavégzésre, ami több pozitív hozadékkal is járt:

  • mivel az irodák többnyire üresen álltak, így csökkent a cégek energiafogyasztása,
  • valamint a károsanyagkibocsátás is, hiszen az utak tehermentessé váltak, így sok helyen a szmog teljesen eltűnt.

Ezek abszolút a pozitív részei az otthoni munkavégzésnek.

Ami szinten számottevő változás – bár most még csak kísérleti fázisban van – az a kísérletezés a négynapos munkahéttel.

Valóban megőrizhető a hatékony munkavégzés?

Az egyik legkézenfekvőbb kérdés a négynapos munkavégzés kapcsán, hogy valóban megőrizhető-e a hatékonyság.

Más országokban már egy ideje tesztelik a hibrid munkavégzés és a rövidebb munkahét hatásait, és általánosságban pozitív eredmények születtek.

A járvány időszaknak köszönhetően pedig még sürgetőbbé vált, hogy ennek a kezdeményezésnek a tesztelése, bevezetése megvalósuljon.

Határozottan működőképesnek bizonyult a hibrid munkavégzés több szempontból is.

Lehet hatékony a home office!

A home office, vagyis otthoni munkavégzés egy nagyszerű lehetőség azok számára, akik olyan munkakörben dolgoznak, aminél nem feltétlenül kell személyesen jelen lenni az irodában.

Ez a munkaforma rugalmasabb időbeosztással jár, és nagyobb önállóságot követel meg a munkavállalótól.

A visszajelzések alapján az otthoni munkavégzéssel bizonyos típusú feladatokba könnyebben bele lehet mélyedni, ezenkívül komfortos, zajmentes a környezet, ami lehetővé teszi a zavartalan tevékenykedést.

A munkáltatónak biztosítania kell a szükséges feltételeket, mint például a kommunikációs csatornákat, illetve digitális eszközöket, hogy a hibrid munkavégzés ténylegesen hatékony legyen.

A hibrid munkavégzés veszélye, hogy a csapat egysége meggyengülhet, ezért érdemes rendszeresen időt fordítani a csapatépítésre.

Nem öt, hanem négynapos munkahét

Igaz, ami igaz a négynapos munkahét még csak teszt jelleggel jelenik meg egyre több vállalkozásnál, de az érdeklődés egyre nagyobb iránta.

A vállalkozások vezetői leginkább attól tartanak, hogyha csökken a munkaidő, akkor az negatív hatást gyakorol a termelésre.

De valóban így van ez?

A négynapos munkahét a termelésre pozitív hatást gyakorolt – legalábbis a cégek visszajelzései alapján.

A tesztelési időszakban készült beszámolók kimutatták, hogy volt olyan dolgozó, akinek a teljesítménye 20%-kal jobb volt, mint általában.

A munkavállalók kiegyensúlyozottabbak, motiváltabbak voltak, mivel a négynapos munkahétnek köszönhetően a munka-magánélet egyensúly harmonikusabbá vált.

Ez azt eredményezte, hogy annak ellenére, hogy kevesebb idejük volt rá, mégis szinte ugyanazt a teljesítményt tudták nyújtani.

Legyen hatékony már az első lépéseknél: segítünk a cégalapításnál!

Legyen hatékony már az első lépéseknél: segítünk a cégalapításnál!

A hibrid, illetve a négynapos munkahét részletein még dolgozni kell ugyan, de hosszútávon hatékony munkavégzési formákká válhatnak.

A zökkenőmentes cégalapítás lehetősége viszont már most elérhető!

Ha Ön is szeretné egy profi csapatra bízni a cégalapítással kapcsolatos adminisztratív teendőket, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÁRCSÁZOM