Menü Bezárás
Tudjon meg többet a bértámogatásokról!

Az utóbbi időszakban több olyan esemény is történt, amely nehéz helyzeteket generált, ami mind a munkavállalók, mind a munkáltatók számára nehézségeket okozott.

Rengetegen vesztették el az állásukat és több vállalkozó is kénytelen volt csökkenteni a foglalkoztatottak számát annak érdekében, hogy fennmaradhasson a cég.

Azonban sajnos nem egy cég volt, akiknél ez sem volt elég, és nem volt más választása, mint csődöt jelenteni.

Viszont annak érdekében, hogy rendeződjön ez a helyzet érvénybe léptett néhány intézkedés, ami könnyít a munkáltatókra nehezedő terheken, illetve újra növelni lehet a foglalkoztatottak számát.

Hogyan is néz ki a bértámogatási program?

A korábban igénybe vehetett bértámogatási program statisztikái alapján több mint 30 ezer cég vett részt ebben a lehetőségben, és majdnem 87 milliárd forint támogatás lett kiosztva.

Ez a támogatás főleg a vendéglátás és idegenforgalmi szektorban szereplők részére biztosított segítséget, és miután ez lezárult, elindult egy másik munkaerő támogatási program.

Ennek az volt a lényege, hogy amennyiben egy cég elkezd foglalkoztatni egy olyan munkaerőt, aki már minimum 1 hónapja be lett regisztrálva munkakeresőként a munkaügyi központba, az után maximum 6 hónapig lehet támogatást igényelni.

A korábbiakhoz képest ez már nem csupán a 25 évnél fiatalabbak körében alkalmazható program, mivel nincs kormeghatározás, mindössze az lett megszabva, hogy 1 hónapja legyen regisztráltan munkanélküli, illetve ki lett bővítve 5-ről 6 hónapra a támogatási intervallum.

Munkavállalóként legfeljebb 100 ezer forint lehet az igényelhető bértámogatás, ami kikalkulálható, ha vesszük a havi bruttó bér összegének a felét és a szociális hozzájárulási adót.

További támogatások

Az alacsony iskolai végzettséggel rendelkezők számára is indítottak támogató programot, amelynek keretein belül a munkáltatók a munkavállalók után 9 hónapig igényelhettek támogatást.

Ahhoz azonban, hogy igénybe lehessen venni a támogatást vállalni kell, hogy minimum 4 órás munkaviszonyt biztosítanak a munkavállalónak, illetve a munkaviszony megkezdésétől számított első 3 hónapban legalább 120 órás szakmai továbbképzést tesznek lehetővé a számára.

Ez utóbbinál nincs külön meghatározva, hogy a szakmai továbbképzést a vállalkozás belsős szervezéssel, vagy külsős szervezet megbízásával kell kivitelezni.

Azt is érdemes észben tartani, hogy 2022-től a munkáltatók bérterhe nagy mértékben csökkent, mivel a korábban 15,5%-os szociális hozzájárulási adó visszaesett 13%-ra, illetve a szakképzési hozzájárulási adót teljesen eltörölték, és ezek 2023-ra sem változtak.

Amit még lényeges, hogy észben tartson!

Amit még lényeges, hogy észben tartson!

Munkáltatónak, cégvezetőnek lenni nem egyszerű feladat, és rengeteg nehézséggel jár még úgy is, hogy van lehetőség időről-időre támogatásokat igényelni különböző célokra.

Épp ezért, hogy némi teher lekerüljön a válláról érdemes elgondolkodnia azon, hogy új vállalkozása indításának adminisztrációs részét, vagy a már meglévő cég módosítását másra bízza.

Amennyiben szeretné, hogy egy tapasztalt és rutinos csapat végezze el ezt a feladatot, keressen minket bizalommal!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÁRCSÁZOM