Menü Bezárás
Vállalkozói hitel – mire van szükség hozzá?

Sok vállalat számára eljön az a pillanat, mikor egy sikeresebb időszakot követően szintet szeretne lépni és bővítésbe kezdeni, de ehhez sok esetben hitelfelvételhez kell folyamodnia.

Cégvezetőként azonban fontos tisztában lennie azzal, hogy a hitelező intézmények milyen tényezőket vesznek figyelembe akkor, mikor egy céget elbírálnak a hitelképességét tekintve.

A pénzintézetek részéről ez egy teljesen érthető procedúra, hiszen az általuk vállalt kockázat alacsonyan tartása a céljuk.

Mikor egy vállalkozást vizsgálnak, az alábbi szempontok általánosan igaznak mondhatók, de persze a bankok magatartása azért némileg eltérhet egymástól.

A bankokat érdekelni fogja cégének anyagi helyzete

Kezdjük mindjárt a leglényegesebbel!

A bankok jellemzően elvárják a potenciális hitelfelvevőtől, hogy legalább 1, de inkább 2 lezárt pénzügyi évről képes legyen bemutatni egy beszámolót, mert ez már elég ahhoz, hogy kialakuljon egy megbízható kép a cég pénzügyi helyzetéről.

Teljesen jogosan merül fel Önben, hogy mit lehet tenni abban az esetben, ha egy vállalkozás csak most alakult, és még nincsen semmilyen felmutatható eredménye.

Ezekben az esetekben sajnos a hitelfelvétel körülményei megnehezülnek, de ilyenkor valamilyen fedezet – például egy ingatlan – segíthet.

A bankok részéről számítani lehet arra az elvárásra, hogy a cégünk pénzügyi tranzakcióit valamilyen módon – mondjuk számlákkal – bizonyítani tudjuk.

De vannak kizáró tényezők is, melyek miatt egy hitelkérelem eleve halva született ötlet.

Ha a cégnek valamilyen köztartozása van, akkor azt előbb mindenképp rendezni kell, mielőtt a hitel felvételre egyáltalán érdemes lenne gondolnia.

Szintén teljesen ellehetetleníti a hitelkérelmet, ha a vállalkozás ellen felszámolási folyamat van érvényben, de ebben semmi meglepő nincs.

A vállalkozói hitel szerződés meghatározza a lehetőségeinket

Ha a szerződésben egyértelműsítve van a hitel felvételnek a célja, akkor attól nem térhetünk el a későbbiekben, így fontos, hogy a szerződés megkötése során előre tervezzünk.

Abban az esetben, ha a hitelfelvételünknek a célját még nem tudjuk pontosan meghatározni, a legjobb megoldás, ha szabad felhasználású hitelt igénylünk, mert így jóval több lehetőség áll majd rendelkezésünkre a későbbiekben.

A cégalapítással kezdődik minden

A cégalapítással kezdődik minden

Már megemlítettük, hogy az újonnan induló vállalkozások eleve hátrányból indulnak, mikor hitelfelvételről van szó, emiatt különösen fontos, hogy a cégalapítás profi módon történjen, hiszen ez egy olyan folyamat, melynek során számtalan hibát ellehet követni.

Ha szeretné elkerülni ezeket a buktatókat, akkor engedje meg, hogy figyelmébe ajánljuk a cégalapítás szolgáltatásunkat!

Mi rendelkezünk minden szükséges tapasztalattal és szakértelemmel ahhoz, hogy a vállalatának már az indulása is teljességgel kifogástalan lehessen!

Egy vállalkozás kezdetén már eleve számos nehézséggel kell szembenézni, így nem engedhetjük meg magunknak, hogy a cégalapítás közben bármilyen baklövés vagy melléfogás történjen, hiszen azok később komolyan hátráltathatnak minket.

Kérje cégalapítás szolgáltatásunkat, mellyel megalapozhatja vállalkozása jövőjét!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÁRCSÁZOM