Menü Bezárás
Cégalapítás előtt minden okmány legyen rendben!

Talán úgy tűnhet, hogy teljesen evidens, hogy a cégalapítás előtt minden adminisztratív feladat, okmányokkal kapcsolatos ügyintézés el van rendezve, azonban a tapasztalatok alapján az látszik, hogy 10 esetből legalább egyszer előfordul valamilyen probléma az egyik fontos okmánnyal (pl. lakcímkártya vagy személyi igazolvány).

Ilyenkor nemcsak arra kell gondolni, hogy valamelyik okmány hibás vagy esetleg lejárt; sokszor tűnik úgy, hogy rendben van, de mégsem érvényesek az igazolványok.

Az, hogy ez miért csak a cég alapítás előtt derül ki, az bizony egy jó kérdés.

Elveszett a személyi igazolvány, ami aztán előkerült

Mondjuk, hogy elveszik a személyi igazolvány, ami bárkivel megeshet, ez egy teljesen mindennapos dolog.

Amikor már tényleg nem találja sehol sem, akkor intézkedik ezügyben, vagyis megtörténik a bejelentés és a letiltás, majd az új kártya igénylése.

Viszont előfordul, hogy mégis előkerül az elvesztett kártya, ami aztán újra használatba kerül, és – valami miatt – tökéletesen működik.

Egy banki igazoltatás során is elfogadják, illetve a rendőr sem akad fenn rajta egy ellenőrzésnél.

Ez a szituáció előfordulhat egy lakcímkártyánál is, viszont ezt el sem kell veszteni!

Ebben az esetben az is elég, ha úgy történik albérlet váltás, hogy az előző lakhelyről nem történik meg a kijelentkezés, de amint a tulajdonos elintézi a kijelentést, a lakcímkártya azonnal érvénytelenné válik, és még csak észre sem veszi az ember.

A legkellemetlenebb időzítés, amikor cégalapítás előtt derül ki

A bürokrácia egyik furcsasága, hogy egy letiltott személyi okmányt még sok helyen lehet használni, azonban a cégbíróságon mégis kiderül a dolog, ugyanis amint a szükséges adatokat feltöltjük, azonnal kiderül, hogy valami nem stimmel!

Ilyenkor válik igazán kellemetlenné a dolog, mivel megszakad a cégalapítás folyamata, amíg az ideiglenes igazolványok igénylése és kiállítása meg nem történik.

Emiatt minden tolódik legalább egy napot, ami sok esetben kellemetlen problémákat okozhat (például, ha valaki csak ezért utazott Budapestre, hogy a cégalapítást elintézze).

Milyen megoldást javaslunk erre?

Milyen megoldást javaslunk erre?

Alapvető nálunk, hogy amikor Ön megérkezik hozzánk, már minden szükséges dokumentum elő legyen készítve, ezért kérjük meg arra, hogy a cégalapítás előtti napon délelőtt 10 óráig a szükséges adatokat küldje el nekünk.

Így van arra lehetőségünk, hogy időben tudjuk őket ellenőrizni, és ha bármilyen probléma felmerülne, akkor tudjuk jelezni, hogy mit szükséges módosítani.

Például egy személyazonosító igazolvány pótlása megoldható akár egy nap alatt is, így arra sincs szükség, hogy el kelljen napolni a cégalapítást.

Ne a véletlenre, hanem ránk bízza a cégalapítást!

Nagyon bosszantó tud lenni, amikor már minden készen áll a cégalapításra, de egy érvénytelen igazolvány, dokumentum miatt el kell halasztani.

Az igazán meglepő az, amikor kiderül, hogy tulajdonképpen már évek óta nem szabályos az adott igazolvány, és mégis úgy használja azt valaki, hogy ezt észre sem veszi.

Ezért érdemes szakértők kezébe adni a cégalapítás előkészítésével kapcsolatos feladatokat, akik kiszűrik az ilyen apró, de bosszantó hibákat.

Forduljon hozzánk bizalommal, hogyha szeretné biztosra venni, hogy a cégalapítás vagy székhelyszolgáltatás ügyintézésének folyamata zökkenőmentesen menjen végbe!

TÁRCSÁZOM