Menü Bezárás

KÖSZÖNTJÜK WEBOLDALUNKON!

+ ajándék hónap és havi postázás
Budapesten II - V. - VI. - XII. kerületekben és országosan
Kattints ide
+ ajándék hónap és havi postázás
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Kattints ide
Previous slide
Next slide

BUDAPEST székhelyszolgáltatás

Cégalapítás ügyvédjével

1/2 éves, 1 és 2 éves díjcsomag

2.190 Ft /hó-tól

+ áfa

ÚJLENGYEL ipa-mentes székhelyszolgáltatás

Cégalapítás ügyvédjével

1/2 éves, 1 éves és 2 éves díjcsomag

7.800 Ft /hó-tól

+ áfa

CÉGALAPÍTÁS ELŐTTI TEENDŐK

1. A legfontosabb: keressen fel egy könyvelőt még a cégalapítás előtt! A könyvelőnél az alábbi dolgokat kell tisztázni minimálisan:

ki legyen az ügyvezető? Az utána fizetendő járulékok.

a cégforma alapos átgondolása, kiválasztása, az adózási szempontokat is figyelembe véve. 

– a cégalapításhoz mellékletként az ügyvéd által beadott „Adózási nyilatkozat” megbeszélése, adózási módok kiválasztása

– könyvelő figyelmét felhívni – bármilyen furcsa – még a cégalapítás napján történő 24T1041-es beadására akár postán keresztül.  (Ezt a NAV az alapítást követő 90 napban előszeretettel vizsgálja.)

2. Mit kell még Önnek átgondolnia a cégalapítás előtt?

mi lesz a cégnév – cégnév helyes megválasztása

cég székhelyének kiválasztása – itt jöhet elő a székhelyszolgáltatás, amelyet cégünktől megrendelhet 

cég tevékenységi  – TEÁOR 2008 szerinti – köreinek megválasztása, csak a fő tevékenységi kört kötelező a cégbíróság felé megjelölni

– a cég jegyzett tőkéjének megállapítása, a befizetés részleteinek tisztázása

CÉGALAPÍTÁS UTÁNI TEENDŐK

1. Ügyfélkapu nyitása,  – amennyiben még nincsen.

2.  Cégkapu nyitása. Ha az ügyfélkapu készen van, akkor a cégnek cégkapu nyitása. A következő az elérhetősége: https://cegkapu.gov.hu

3. Könyvelőnek meghatalmazás adása az Adóhatóság felé a következőn:  https://tarhely.gov.hu . Bal oldalt cég adószámának kiválasztása, , jobb felül beállítások és ügykezelő hozzáadása. Könyvelő adatait kell beírni.

4. NAV EGYKE: elérhetősége: onya.nav.gov.hu . Képviselteknél kiválasztani a céget, új nyomtatvány-meghatalmazások ” Meghatalmazás” Új bejelentés  – majd, a könyvelő neve, adóazonosítója, képviselet jogcíme: 09-könyvelő, Fő ügycsoportnál bejelölni Adóügyek ügycsoport intézésére jogosult-at. Fizetései kedvezmény és végrehajtási ügyek ügycsoportot.

5. NAV online számla beállítása. Ahhoz, hogy a számlázó majd beküldje a NAV-hoz a számlákat a következőket tenni: https://onlineszamla.nav.gov.hu – belépés majd ügyfélkapuval. Cég kiválasztása, felhasználók – új felhasználó – technikai felhasználó. Itt létre kell hozni az alap beállításoknál egy technikai felhasználót. Megkapjuk a következő adatokat: XL aláírókulcs, XML cserekulcs, és jelszót is. Ezeket ha programmal stb. fog menni a számlázás ott be kell íni. Így tudja a számlázó beküldi a számlákat automatikusan a NAV-hoz.

6. IPA-helyi adók bejelentkezés, regisztráció az önkormányzat oldalán.

7. Bankszámla nyitása 8 napon belül, azon a törzstőke (jegyzett tőke) kötelező elhelyezése. A bankszámlára történő befizetés után közvetlenül –  a jogszabályok adott keretei között – a céget képviselve a vezető tisztségviselő szabadon gazdálkodhat már a pénzzel.

8. A Kereskedelmi és Iparkamarához 5 napon belül kell bejelentkeznie, és megfizetnie a kamarai tagdíjat.

+ Indulhat a munka!

CÉGALAPÍTÁS FELTÉTELEI 2024-BEN

– A cégalapításra minden résztvevőnek, így a tagoknak, és az ügyvezetőnek is hoznia kell magával okmányokat: – személyigazolványt, lakcímkártyát, adókártyát.

– abban az esetben, ha saját székhelyet, telephelyet, fióktelepet neveznek meg, hozni kell a hozzájáruló nyilatkozatot, ilyen formanyomtatványt kérésre irodánk szívesen küld. Székhelyszolgáltatás esetén erre nincsen szükség.

Ügyvezetői feltételek:

– minimum 18 éves kor, cselekvőképesség

– ne legyen cégjogilag eltiltva (cégbírósági eltiltás)

– ne legyen foglalkozástól eltiltva

– ne legyen akadálya az adóregisztrációnak (NAV-os eltilás)

– tiszta erkölcsi bizonyítvány, bemutatni, kiváltani nem kell, csak kérdéses büntetett előélet esetén

Tulajdonosi feltételek:

 – ugyanaz, mint az előző, azzal a kivétellel, hogy nem kell 18 évesnek lennie a tagnak

– illetve az eltiltások közül csak a NAV-os eltiltás él

KÖZPONTI IRODÁNK
(csak előzetes bejelentkezéssel)
1027 BUDAPEST, BEM RAKPART 50. I/1.

CÉGALAPÍTÁS INFORMÁCIÓK

A kft alapítása során megadott törzstőke összege nem lehet kevesebb ugyan 3 millió forintnál, azonban induláskor meg lehet adni akár nulla forintot is. Azaz 0 forint rendelkezésre bocsátásával megalapítható a kft-nk.

Bt – azaz betéti társaság – -ot csakis legalább kettő személy tud alapítani. Az egyik a beltag, a másik a kültag. Természetesen annak nincsen akadálya, hogy akár ennél több személy alapítson betéti társaságot. Ez igaz a Kft-re, azaz a korlátolt felelősségű társaságra is. A Kft-nél annyi a különbség, hogy alapítható csupán egyetlen személlyel is. Ez a személy lehet akár egy másik cég is. Zártkörűen működő részvénytársaságot ugyancsak alapíthat egyetlen személy is.

Szükség van személyes okmányokra, azaz:

  1. Személyazonosító okmányra, vagy jogosítványra, vagy útlevélre
  2. Lakcímkártyára
  3. Adókártyára
  • Szükség van még székhelyre.
  • Fontos, hogy az adott alapítók ne legyenek eltiltva.
  • Fontos a személyes megjelenés.

 

Szükség lesz az azonosításhoz az ingatlanra címére, helyrajzi számára. A kötelező ellenőrzés részeként az eljáró ügyvéd leellenőrzi az ingatlan tulajdoni lapját, és azon aki szerepel, azoknak a személyeknek hozzá kell járulniuk a cég adott címre történő bejegyzéséhez. Az ide vonatkozó külső személyek engedélyét székhelyhozzájáruló vagy befogadó nyilatkozatnak nevezzük.

A cég nevének minimálisan rendelkeznie kell vezérszóval és cégformával. Cégforma lehet: Kkt, bt, kft, Zrt, Nyrt.

Minden már létezett, vagy létező cég, nevétől legalább három vagy négy karakterrel el kell térnie.

Nem számít eltérésnek az írásjelek használata, a számok, vagy esetlegesen egy eltérő cégforma választása.

Település nevének a cég nevében történő megjelölésekor csatolni kell az adott település beleegyező nyilatkozatát.

Cégnévben szerepelhet a cég tulajdonosának, vezető tisztségviselőjének neve.

A történelemben kiemelkedő személyiség nevének választásnál a cégbíróság kétsége esetén az eljáró hivatalnak meg kell keresnie a Bölcsészettudományi Kutatóközpont állásfoglalását.

Egy cég megalapításának ideje változó sok minden függvénye. Nyilván függ attól, hogy az ügyvédje mikorra tud Önnek időpontot adni, mikor tud aláírni, illetve Ő mikor tudja beadni az anyagot a Cégbíróságra.

Egy cég bejegyzése általában a beadástól számítva meg szokott történni 2-3 munkanapon belül. Nagyon ritkán a maradék hányadban maximum 7-9 nap a bejegyzés. Előre azt, hogy ki melyik csoportba tartozik nem lehet megjósolni.

Az első számlát a cég akkor állíthatja ki, ha már kapott adószámot. Az adószámot minden társaság a cégbejegyző végzésében kapja meg, így a cégbejegyzés után tudja kiállítani az első számláját.

A cégbejegyzés után lehet bankszámlát nyitni. A bankba kötelezően vinni kell a személyes okmányokat, az ügyvéd által ellenjegyzett dokumentumokat, és a cégbíróság és ügyvéd által kibocsátott e-aktákat pedig e-mailben kell a banknak  megküldeni.

Az alapításkor lenyilatkozott összeget a cégbejegyzéstől számított 8 napon belül kell elhelyezni a cég bankszámlájára. A maradék összeget pedig a vállalt – de maximum 2 éven belül. (Cégalapításkor lehetőség van a lenyilatkozott összeget házipénztárban elhelyezni, azonban a hatályos jogszabályok szerint, ezt ebben az esetben is be kell fizetni a cég számlájára.ű9

KÉRDÉSEI VANNAK?

SEGÍTÜNK !

VÁRJUK MEGTISZTELŐ HÍVÁSÁT !

Hétfőtől-csütörtökig 8.00 - 17.00
Pénteken 8.00 - 16.00

06 30 386 2070

Ha nem vennénk fel, visszahívjuk!

marketing

Miért fontos a marketing? Az alapok…

A marketing alapvető jelentősége minden vállalkozás számára vitathatatlan, de miért kiemelkedően fontos a marketing a cégek sikerességében? Hogyan segítheti elő a termékek és szolgáltatások piacra

Tovább olvasom »
székhelyszolgáltatás

A székhelyszolgáltatás hozzáadott értékei

A székhelyszolgáltatás egyre népszerűbb megoldás a modern vállalkozások körében. Nem csupán egy adminisztratív kötelezettség teljesítése, hanem számos hozzáadott értéket is képvisel, amelyek jelentős előnyt jelenthetnek

Tovább olvasom »
Civil szervezetek, mint gazdasági szereplők
Civil szervezet

Civil szervezetek, mint gazdasági szereplők

A civil szervezetek kulcsfontosságú szerepet töltenek be a gazdaságban, amelynek hatása az egész társadalomra kiterjed. A civil szervezetek munkahelyteremtő erőként működnek, és lehetőségeket biztosítanak az

Tovább olvasom »
TÁRCSÁZOM