Menü Bezárás

Egy tudatos és legfőképpen sikeres vállalkozó egyik fő ismérve, hogy olyan emberekkel veszi körül magát, akik segítik a fejlődésben.

Ezek a személyek lehetnek olyan emberek, akik egyszerűen csak támogatást nyújtanak a hétköznapi dolgokban, de mindemellett a szakmai segítségnyújtás is hatalmasat tud lendíteni az előrejutásban, illetve abban, hogy a vállalkozás stabil lábakon álljon.

Az egyik ilyen, szinte nélkülözhetetlen szakmai segítségnyújtást egy jó könyvelő személyében lehet megtalálni.

Szívből jövő tanácsunk az, hogy aki sikeres szeretne lenni, semmiképpen se vegye félvállról ezt a kérdéskört.

El is mondjuk miért!

Miben segít minket egy jó könyvelő?

Egy megfelelő szakértelemmel rendelkező könyvelő segítségünkre lesz a cégalapításban, illetve akkor, ha esetleg nem vagyunk olyan jártasak a járulékok és adók témakörében.

Tanácsot ad abban, hogy milyen cégformát válasszunk, valamint hogy milyen adózási forma lenne a legmegfelelőbb a számunkra, mindemellett pedig segít minket olyankor is, amikor például az ügyvezető személyének a megválasztására kerül sor.

Bár sokan gondolják úgy, hogy az Adóhivatal felé benyújtott papírok kitöltése manapság már gyerekjáték, de elég egy apró kis figyelmetlenség, és máris hatalmas problémák gördülhetnek elénk.

Így ha még nem is szeretnénk ezt a feladatot teljesen kiadni a kezünkből, érdemes egy könyvelővel leellenőriztetni a papírokat, mielőtt véglegesítésre kerülnek.

Itt pedig fontos megjegyezni, hogy a nullás bevallás beadásáról sem szabad megfeledkezni, de ha valaki maga mellé fogad egy jó könyvelőt, akkor az biztos, hogy emlékeztetni fogja.

Ne a könyvelőn spóroljunk!

Mivel egy nagyon magas fokú bizalmi kapcsolatról van szó, ami mellett elengedhetetlen a megfelelő szakmai tudás, íme néhány jó tanács, hogy milyen szempontokat vegyünk figyelembe, amikor könyvelőt választunk!

Azt már tudjuk tehát, hogy a könyvelő személye borzasztóan fontos, szakmai tudásával pedig nagyban hozzá tud járulni a vállalkozás fejlődéséhez.

Éppen ezért, ahogy sok helyen, ebben a kérdéskörben is érvényes, hogy a minőséget meg kell fizetni.

Ha egy könyvelő nagyon olcsón dolgozik, akkor érdemes egy kicsit gyanakvónak lenni.

Ilyenkor általában joggal feltételezhető, hogy még nem rendelkezik megfelelő szakmai tudással, vagy esetleg szakmai felelősségbiztosítással, vagy talán sokkal több ügyféllel dolgozik egyszerre, hogy megfelelő anyagi bevételhez jusson.

Mind a 3 tényező negatívumként hathat, utóbbi például azért, mert ha a figyelem több irányba is koncentrálódik, akkor a hibafaktorok száma is exponenciálisan növekedhet.

Mi az a szakmai felelősségbiztosítás?

Ezen biztosítási forma elnevezése szerencsére eléggé beszédes.

Mivel emberek vagyunk, még a legjobbakkal is elő tud fordulni, hogy hibáznak.

Olykor a könyvelő szakmai mulasztása súlyos anyagi károkat okozhat, így nagyon nagy segítség tud lenni, hogyha az ilyen esetekben, a könyvelő rendelkezik szakmai felelősségbiztosítással.

Legyen Ön is tudatos vállalkozó!

A sikeres vállalkozás receptjének az egyik alapvető hozzávalója tehát a megfelelő emberek verbuválása.

Ha cégalapításon, vagy akár cégmódosításon gondolkodik, keressen minket bizalommal, és a folyamat minden egyes pontján a lehető legnagyobb szakértelemmel fogjuk végigkísérni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÁRCSÁZOM