Menü Bezárás

Mint mindennél, egy vállalkozás indításánál is ajánlott felkészültnek lenni.

Magának a cégalapításnak a folyamata mára már nagyon leegyszerűsödött, akár néhány napon belül el lehet intézni mindent.

Az eljárást tulajdonképpen annyira leegyszerűsítették, hogy néhány formanyomtatvánnyal el lehessen intézni a jogi folyamatokat.

A 100 ezer forintos illeték megszüntetésével, anyagilag is kedvezőbbé vált a cégalapítás, és az indulás költségei ezzel néhány 10 ezer forintra csökkentek.

Ezek alapján, konkrétan a cégalapítás tényleg nem egy bonyolult mutatvány.

De, a neheze csak ezután jön: fenntartani a vállalkozást.

Ebben a bejegyzésben megvizsgálunk néhány szempontot, amelyek rámutatnak, hogy kezdő vállalkozóként mire érdemes odafigyelni.

Ismerjük meg a konkurenciát

Elég gyakori jelenség, hogy egy vállalkozás, mint egy szalmaláng fellobban, aztán pedig gyorsan véget is ér.

Lehet egy ötlet bármilyen jó, hogyha nincs jól felépítve a cég stratégiája, akkor könnyedén elbukhat, amikor nagyobb akadályokkal kerül szembe.

Az egyik ilyen akadály egy erősebb versenytárs, egy jobban felkészült konkurencia is lehet.

Ezért ajánlott még a cégalapítás előtt megvizsgálni a piaci szereplőket, hogy tisztában legyünk vele, hogy mire számíthatunk.

Ez nem törvénytelen dolog, és persze vannak határok, amiket nem szabad átlépni, és nyilván vannak információk, amikhez nem férhetünk hozzá.

Manapság már viszonylag ritka, hogy valaki teljesen egyedi termékkel, ötlettel álljon elő, ezért fontos átlátni, hogy a konkurencia mennyire veszélyezteti a mi tevékenységünket.

Nyilván egy konkurens vállalkozás ötletét ellopni nem egy jó lépés, de az, hogy lássuk a többiek mit és hogyan csinálnak az nagyon hasznos tud lenni.

A rendelkezésünkre álló erőforrásokat megfelelően osszuk be, és végezzünk piackutatást is

A piackutatást úgy, mint a konkurencia felmérését, még a cégalapítás előtt végezzük el, hogy lássuk az adott piaci szegmens lehetőségeit.

Az induló vállalkozások egyik fő buktatója, hogy nem végeznek megfelelő piackutatást a cégalapítást megelőzően, ezért az üzleti terv sem fog úgy működni, ahogy kellene.

Természetesen, az egyik fő szempont a kereslet-kínálat arányainak vizsgálata, vagyis a fogyasztói igények felmérése.

Emellett fontos, hogy a saját erőforrásainkkal, különösen az anyagi lehetőségeinkkel tisztában legyünk, és átlássuk a kiadásainkat, hogy megfelelően tudjuk beosztani a pénzünket.

Ami még ezek mellett elengedhetetlen, az ötletünk megfelelő kivitelezésének biztosítása, és ha szükséges, olyan kollégákkal vegyük körül magunkat, akik szakszerűen segítenek ezt elérni.

Ha kell egy jó partner a cégalapításban

Igaz, hogy elsőre egyszerűnek tűnik egy új vállalkozást indítani, de ugyanakkor sikeresen fenntartani a cégünket, sokszor nagy kihívásokkal jár.

Ezért érdemes minél felkészültebben elkezdeni a cégalapítást, hogy ne ütközzünk kellemetlen meglepetésekbe.

Vegye igénybe Ön is a szolgáltatásainkat, hogy az első lépések igazán gördülékenyen és szakszerűen menjenek végbe!

TÁRCSÁZOM