Menü Bezárás

Minden cég életében állhatnak be kisebb vagy nagyobb változások, azonban ezeket mindenképpen jelezni kell a cégbíróság felé.

Természetesen ennek is megvan a maga határideje: ez általában 15 nap, azonban ha székhelymódosítás történik, 30 nap áll rendelkezésünkre azt bejelenteni.

Amennyiben a cég tisztségviselői a bejelentést nem teljesítik, úgy a cégbíróság a cégmódosítási törvény 34.§ 2. bekezdése szerint pénzbüntetést szabhat ki, amely 50.000 forinttól terjedhet akár 900.000 forintig is.

Nem érdemes tehát megkockáztatni a nagyobb mértékű büntetést, így ha bármilyen módosítás történik, azt semmiképpen se felejtse el időben jelezni a cégbíróságnak!

Olvasson tovább, hogy többet is megtudhasson a cégmódosítás menetéről és részleteiről!

A cégmódosítás típusai

Az alapvető módosítások közé tartozik a cégnév megváltoztatása, az ügyvezető személyével kapcsolatos változások, az ügyvezető vagy tagok adatainak változása, a tevékenységi kör változása, esetleg a felügyelőbizottsággal vagy könyvvizsgálóval kapcsolatos változások.

A székhely vagy telephely módosítása esetén Ön köteles bemutatni egy tanúk által aláírt igazolást arról, hogy jogosult a székhely használatára.

Ez az igazolás lehet egy tulajdoni lap (amennyiben Ön az adott ingatlan vagy terület tulajdonosa), bérleti szerződés, vagy pedig székhelynyilatkozat.

Amennyiben Ön a mi székhelyszolgáltatásunkat venné igénybe, a cégmódosítás ingyenes!

Előfordulhatnak még a fentebb említetteken kívül tagcserével, tagok ki- és beléptetésével kapcsolatos változások, valamint üzletrész-átruházás.

Természetesen az ilyen jellegű módosítások terén is segítséget tudunk nyújtani.

Mi a cégmódosítás pontos menete?

Ez az elsőre macerásnak tűnő folyamat a megfelelő segítséggel leegyszerűsíthető.

Önnek csupán annyi a dolga, hogy felkeres minket telefonon, ami után mi kiküldünk egy tájékoztató emailt.

Ezek után kérjük küldje el az alapító okiratot, a társasági szerződést és természetesen a módosítandó adatokat!

Ha mindez már megtörtént, akkor sor kerülhet a személyes konzultációra és a dokumentumok aláírására.

Ezen a személyes találkozón minden érintett tagnak szükséges megjelennie, amelyre kérjük hozzák el érvényes lakcímkártyájukat, adókártyájukat és személyazonosító igazolványukat, jogosítványukat vagy útlevelüket.

Ezt követően mi beadjuk a módosításokat a cégbíróságra, és hamarosan meg is történhet a bejegyzés, amiről Önt e-mailben értesítjük.

Ha elhatározta, hogy végrehajtja a cégmódosítást, akkor érdemes minden módosítandó tételt összeszedni, hogy az összes ügylet egy alkalommal lebonyolítható legyen, és ne kelljen többször is megfizetnie az ügyvédi munkadíjat, közzétételi díjat és illetéket.

Cégmódosítás egyszerűen, profi segítséggel

Engedje meg, hogy levegyünk a terhet a válláról, és végezze a cégmódosítást gyorsan és könnyedén a mi segítségünkkel!

Muszáj megemlítenünk, hogy mi semmiképpen sem veszünk részt cégek fantomizálásában és cégtemetőbe küldésében.

Számunkra nagyon fontos az átláthatóság és a színvonalas, gyors ügyintézés, és minden ügyfelünknek igyekszünk a maximumot nyújtani.

Nyugodtan keressen minket telefonon, ha bármilyen kérdése akadna a cégmódosítással, cégalapítással vagy székhelyszolgáltatásunkkal kapcsolatban!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÁRCSÁZOM